EU plaatst internationale bedrijven boven de wet

Vrijspreker heeft een tip gekregen over de TTIP, de vrijhandelsovereenkomst met de VS. Een onderdeel van TTIP wetgeving is uiteraard dat multinationals het recht toeeigenen om Europese wetten omver te werpen in rechtzaken. Als iets ze niet aan staat gewoon een rechtzaakje starten over alle mogelijk gemiste ingebeelde winsten in een soort geheim tribunaal, en weg is de wet! Ofwel de wet blijft en het betalen van lidstaten (belastingen dus voor burgers) aan de multinationals start dan zonder enig einde. Ik vat het hier heel kort samen, die TTIP is echt heel fout. Lees ook het berichtje op Vrijspreker.

Of ga naar de TTIP-borrel! Kennelijk is er iets te vieren over de TTIP-onderhandelingen, want de onderhandelaars komen gezellig samen om te borrelen over hun voortgang. Fijn, dat soort onderhandelingen waar je elkaar uitgebreid spreekt tijdens De TTIP Cocktailpartij! Daarbij luistert de VS-kant de EU-kant ook nog eens volledigĀ  af tijdens deze onderhandelingen. Geweldig! Alles kan voor ongekozen en ongewenste EU-politici die nergens verantwoording hoeven af te leggen maar wel macht grijpen voor zichzelf en voor de multinationals.

Je bedenkt het werkelijk niet mensen, maar de TTIP is zo fout als het maar kan. In het geheim onderhandeld, met alle grote bedrijven aan tafel, het blijft strikt geheim voor de burgers en voor de lidstaten. De burger wordt niet vertegenwoordigd en zonder enige inspraak van lidstaat-parlementen wordt dit zo direct wet in heel de EU. Weg met ons, en wel snel! Ongekozen en ongewenste EU-politici plaatsen de multinationale bedrijven hiermee boven de wet. Een knap stukje werk weer, zonder enig realistisch democratisch mandaat uitgevoerd uiteraard.

EU Totalitair, wel zo gemakkelijk! Meer over de TTIP in LLE berichtgeving hier.

Reacties zijn gesloten.