Het hoeft niet zo te zijn

Het hoeft niet zo te zijn. Wat een geruststellende gedachte, dat het allemaal niet zo hoeft te zijn. De onvolprezen site ZeroHedge scoort weer met een geweldig bericht:

Het hoeft niet zo te zijn

“Laat mensen het zelfde willen, het zelfde haten, de zelfde bedreigingen voelen, dan is hun gedrag al gevangen – u heeft uw klanten, of uw kanonnenvlees, dan verworven.” Het potentieel voor transformatie kan worden uitgedrukt in een simpele zin: het hoeft niet zo te zijn.

De structuren die profiteren van het domineren van het huidige systeem behouden hun dominantie door middel van onze overtuiging dat “de manier waarop het is” onvermijdelijk is en ongevoelig voor systematische verandering. Dat is de primaire mythologie die hun dominantie genereert en onderhoudt.

Het tweede niveau van dominantie wordt gecreëerd door ons te overtuigen dat de huidige “manier waarop de wereld werkt ” niet alleen onvermijdelijk is, dat het de best mogelijke manier is […].

De essentie van dominantie is niet kracht (die alleen wordt ingezet als er geen andere manier is om dominantie te behouden), maar de vormen en internalisering van een specifieke set van opvattingen over hoe de wereld werkt. Deze overtuigingen zijn een set van waarden en mythen die ons gedrag sturen en hoe we de wereld om ons heen ervaren.

Alles wat de structuren die onze samenleving en economie domineren (de gecentraliseerde staat, ouwe-jongens kapitalistische kartels, de Federal Reserve en ECB, de financialisatie / banksector, die profiteren van het Emperium/de EU) hoeven te doen is ons te overtuigen dat hun dominantie niet alleen onvermijdelijk en natuurlijk zijn, maar ideaal.

Als we geloven dat wat ze ons willen laten geloven, hebben ze gewonnen en hebben wij verloren: hun voortdurende dominantie is verzekerd zonder gebruik van kracht of zelfs overreding.

LLE: Wat een waarheden toch weer, maar het gaat verder met foutieve basale mythes die we tegen onze wil geïndoctrineerd krijgen in de media.

Als we geloven dat de schuld onvermijdelijk is, hebben zij gewonnen en hebben wij verloren.

Als we geloven dat zonder hun EU-Rijk, de landen op het Europese continent zouden vergaan, hebben ze gewonnen en we hebben verloren.

Als we geloven dat de wereld wordt bestuurd door geheime genootschappen waarover wij geen macht hebben, dan hebben zij gewonnen en hebben wij verloren.

Als we geloven dat we machteloos zijn om iets anders dan onze huidige mix van de consumptie te veranderen, hebben ze gewonnen en we hebben verloren.

Lees snel verder bij ZeroHedge voor de gehele lijst met basale mythes/overtuigingen. Zeer de moeite waard.

“Het doel van het leven is niet om aan de kant van de meerderheid te staan, maar om te ontsnappen aan de gelederen van de krankzinnigen.” (Marcus Aurelius, Meditaties)

Beste lezers: Het hoeft niet zo te zijn!  (lees ook dit artikel eens)
Ik ben aan het veranderen, met of zonder goedkeuring. U ook?

Reacties zijn gesloten.