Handelsverdragen TAFTA / TTIP zijn Acta 2.0 met betere propaganda

OK, dat de handelverdragen met de VS negatief zijn voor de kwaliteit van het leven in Europa mag duidelijk zijn. Nu heeft de EU in een geheime spoed-top besloten om de propaganda rondom deze verdragen radicaal anders aan te gaan pakken…

Handelsverdragen: Wetgevingen via de Achterdeur

Nieuwe wetgeving wordt via de achterdeur opgedrongen met de grootste lobby campagne ooit. De EU wordt geknecht uiteraard met deze overeenkomsten. De onderhandelingen gaan ook gewoon door, ook al worden we allemaal afgeluisterd terwijl we dat doen. Het wordt ons opgedrongen met de bekende leugens en al. Met de TAFTA / TTIP krijgen de multinationals bijvoorbeeld het recht natiestaten aan te klagen voor miljarden. Het betreft ook een race naar de bodem voor de levensstandaarden op het Europese continent.

En Acta is ook weer Terug

Nu werd recent duidelijk dat ook het ACTA gedachtengoed weer terug is in de handelverdragen, terug van weggestemd door iedereen inclusief het Europees Parlement. En Acta was al een herkansing voor de eveneens met meerderheid weggestemde PIPA en SOPA verdragen. En dat waren internationale vervolgjes op de DMCA welke de multinationals er wel doorgekregen hebben in de VS. De DMCA maakt het bijvoorbeeld heftig strafbaar om auteursrecht te schenden. Dus dat filmpje op youtube van uw kindje dat schattig danst op muziek: ten strengste verboden – rechtzaak!.

Met verdragen als ACTA, PIPA, SOPA en dergelijke, proberen de multinationals macht te grijpen en ons het laatste restje vrijheid op internet af te nemen. Dat klinkt dramatisch, maar ik overdrijf niets. De samenleving heeft tot nu toe de deur nog enigszins dicht weten te houden voor deze misdragende lobbygroepen en multinationals, ondanks dat op basis van de DMCA al lelijk en stevig wordt huis gehouden op internet, en de NSA uiteraard de macht heeft gegrepen op internet middels de opgedrongen Patriot Act. Maar over de NSA… daar praten we niet over.

Maar middels het TAFTA / TTIP handelsverdrag komen deze weggestemde verdragen alsnog dus weer terug, terug van weggestemd, maar nu via de achterdeur, zonder inspraak mogelijkheid. Alles in het geheim onderhandeld uiteraard. Een gevalletje vier keer is scheepsrecht?

De angst zit er goed in

Maar de angst bij de EU zit er nu goed in, de angst dat we de ACTA nog een keer wegstemmen, en daarmee ook meteen TAFTA / TTIP. Maar ook de angst dat de kwaliteit van de gezondheidszorg terug loopt, dat dataveiligheid verdwijnt, dat privacy verdwijnt, dat het voedselveiligheid verder afzwakt… Die geluiden vinden de multinationals in de VS uiteraard niet goed, en die schrijven ons de wet voor in de EU. En als we ons niet voorbeeldig gedragen riskeren we claims van miljarden euro’s en dollars.

Een geheim EU-topje over de propaganda

Wat moet je als wanhopige EU-dictatoren dan doen? Nou, in het geheim een EU-topje beleggen met de 28 EU-landen en stiekem afspraken maken dat we voortaan deze verdragen gaan ophemelen met misleidende propaganda:

During the meeting, the Commission said that the EU needed a “radically different” communication strategy on the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) compared to what has been done for past trade initiatives.

“The aim is to define, at this early stage in the negotiations, the terms of the debate by communicating positively about what the TTIP is about (i.e. economic gains and global leadership on trade issues), rather than being drawn reactively into defensive communication about what TTIP is not about (e.g. not about negotiating data privacy, not about lowering EU regulatory standards etc.),” the document reads.

Vanaf nu propaganderen we radicaal anders over de TAFTA en TTIP. We gebruiken zo snel mogelijk positieve termen als ‘economische groei’ en ‘wereldwijde leiderschap’ om de waarneming van de realiteit te beïnvloeden. Zodat de discussie dus niet gaat over de echte realiteit van ‘onderhandelen over data privacy’, ‘niet over het verlagen van EU standaarden’, ‘het verbieden van voedsel-labeling’, ‘het beperken van biodiversiteit’, etc.

De spindoctors moeten dus nieuwe rellen over deze handelsverdragen voorkomen. Onder andere om betere propaganda te bedrijven op de sociale netwerken, want die zijn schuldig bevonden aan de val van ACTA. Niet de inhoud uiteraard, maar de sociale netwerken.

Het wegnemen van obstakels, zoals uw bezwaren en uw inspraak

Maar denk zelf toch even na. De standaarden zijn lager in Amerika, denk aan de chloorkip, roze slijm gehakt, al dat GMO, hormoonvlees, zware metalen in havermout, het verbod op GMO-labeling, het beperken van biodiversiteit, etc, enzovoorts, en zo verder. En de handelsverdragen worden opgesteld om namens de multinationals de handelsbeperkingen weg te nemen.

En die beperkingen… dat zijn wij dus. Die beperking, dat is uw bezwaar om Roze Slijm Hamburgers te willen eten. Die beperking dat zijn onze (toch al veel te lage) voedselstandaarden. Die beperkingen zijn onze privacy-regels. Etc. Het feit dat u gezond voedsel en privacy wil, dat feit moet weggenomen worden met deze handelsverdragen. De handel moet boven uw gezondheid en welzijn staan, en als de EU of andere lidstaten nog het lef heeft om enige standaarden na te streven, direct miljarden boetes door multinationals die misgelopen potentiële winsten gaan verhalen.

Op zoek naar de laagste gemene deler – de race naar de bodem

En daar gaat TAFTA en TTIP over. Maar de EU heeft nu gezamenlijk besproken dat we dat dus niet meer gaan zeggen. Vanaf nu gaat de TAFTA/TTIP propaganda over ‘economische groei’ en ‘wereldwijd leiderschap’. Niet over het feit dat u wordt benadeeld en dat het doel van deze verdragen is uw levensstandaard te verlagen.

Dan weet u dat maar: Uw bezwaren, weggenomen.

Lang Leve Europa, Pro-Europa dus tegen de EU.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.