De inlichtingendiensten werken allen samen, grootschalig, heel normaal

Het hoge woord is eruit: veel internationale inlichtingendiensten werken samen, werken samen om de burger onder controle te houden. En Plasterk en co vinden dat uiteraard heel normaal. Niets aan het handje dus.

De definitie: Samenzweren

Sa·men·zwe·ren (zwoer samen, heeft samengezworen)
1 samen met anderen in het geheim iets slechts bedenken en voorbereiden

Een blik in het nieuws van gister

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is het normaal dat de Nederlandse inlichtingendiensten samenwerken met geheime diensten van andere landen. Dat gebeurt volgens een woordvoerder ‘binnen de kaders van de wet’.
“De samenwerking is van groot belang voor onze eigen nationale veiligheid”, stelt een woordvoerder in een reactie op de onthulling van The Guardian dat de Britse inlichtingendienst GCHQ de Nederlandse AIVD heeft geadviseerd. Volgens hem is er in de wet een ‘zorgvuldige afweging’ gemaakt tussen privacy en veiligheid.
De woordvoerder benadrukt dat een commissie toezicht houdt op de activiteiten van de AIVD en de militaire tak MIVD. “In het openbaar kunnen zij geen mededelingen doen over specifieke samenwerkingsrelaties.”

Uiteraard doen ze het weer om ons te ‘beschermen’. Die reden mag wat mij betreft in het lijstje dooddoeners, naast: “Waarom? Daarom!”

Een Samenzwering dus

OK, de AIVD werkt dus op grote schaal samen met de GCHQ, de NSA, de Duitse en Belgische inlichtingendiensten, de Franse, Spaanse, Zweedse, etc, enzovoorts. In dit samenwerkingsverband is de burger (en letterlijk al zijn communicatie) uiteraard het doelwit (we zijn immers alle 16 miljoen schuldig bevonden ‘keiharde’ terroristen). Een internationale samenzwering dus, gericht tegen de burger, om de burger onder controle te houden.

You are not paranoid if they are really out to get you

Samenwerking om gewoon tot het volledig totalitaire complete profiel van gaan, staan en communiceren van elke individuele burger te komen. En ze gebruiken alle informatie niet in ons voordeel: ze zoeken geen nieuwe baan voor ons als meeluisteren over de telefoon dat we die kwijt zijn geraakt, ze betalen niet onze rekeningen voor ons als ze zien dat we krap zitten, ze maken niet de A2 vrij als we SMSen dat we haast hebben, ze brengen niet gratis onze boodschappen als ze zien dat onze koelkast leeg raakt. Al deze data wordt uiteraard tegen ons gebruikt.

Nog één VanDale definitie dan:

ter·reur (de; v(m))
1 georganiseerd politiek geweld

In het geheim

Plasterk ‘wist niet’ dat de NSA Nederlanders afluisterde (hoe schijnheilig!), maar na even rondvragen werd al het afluisteren toch wel al snel bevestigd. Maar wellicht had Plasterk wel gelijk in de eerste reactie, niet de NSA luisterde die 1.8 miljoen telefoontjes in één maandje af, de AIVD deed dat gewoon zelf voor de NSA! Eén grote samenzwering, Ockham’s scheermes, wel zo gemakkelijk. Maar dat laatste feit kunnen we natuurlijk (nog) niet uitspreken, dat volgt ongetwijfeld binnenkort.

Niet strafbaar

Dit alles deed Nederland dus als dienst voor andere inlichtingendiensten, ze kregen zelfs technisch advies daarvoor van de Engelsen! En uiteraard loopt er geen strafrechtelijk onderzoek naar de NSA. De Nederlandse politici en de AIVD doen het zelf en zijn medeplichtig in deze samenzwering, dus is er per definitie niemand schuldig!

Dit wordt met de dag lelijker en lelijker. Sterke bewijzen voor samenzwering en terreur door onze ‘gekozen’ politici en onze eigen inlichtingdiensten. De Nieuwe Wereldorde blijkt inderdaad alreeds feit. Lees meer over de Snowden info o.a. bij de NRC.

Reacties zijn gesloten.