‘AIVD hackt internetfora en verzamelt data alle gebruikers’

Als je overheid heet, waarom zou je je dan houden aan je eigen (fatsoens)regels.

De AIVD breekt in bij internetfora en sluist gegevens van alle gebruikers vervolgens door, blijkt uit Snowden-documenten die NRC heeft ingezien. Hiermee zou de inlichtingendienst in strijd met de wet handelen.

In NSA-documenten van klokkenluider Snowden staat een gespreksverslag van NSA- en AIVD- en MIVD-medewerkers waarin de Nederlanders uitleggen hoe ze hele databases van gehackte internetfora leegtrekken, schrijft NRC.

Volgens de NSA verzamelt de Nederlandse inlichtingendienst MySQL-databases met post- en account-gegevens van alle forumgebruikers en probeert de dienst data van mogelijke doelwitten te combineren met gegevens van andere sociale media. “Ze proberen goede manieren te vinden om de data die ze al hebben te minen”, staat in de documenten.

Lees verder

Grootschalig…

Het blijkt toch steeds weer dat inlichtingendiensten zich op zeer grootschalige manier misdragen. Ze breken zo ondertussen ongeveer alle regels in de wetboeken, en wisselen vervolgens de op illegale manier verkregen data ook nog met andere landen, zoals met Engeland en Amerika.

Uit de NSA-documenten blijkt volgens de krant dat de AIVD “maximaal gebruik maakt” van de gegevens die het binnenhaalt via internetfora.

Ze hacken op illegale manier forums op internet om ongericht (ook mensen die niet verdacht zijn) hele databases uit te lezen en dupliceren. Dat koppelen ze vervolgens met social-media databases, ook verkregen op slinkse wijze, om volledig dekkende profielen samen te stellen van alle inwoners van Nederland.

Gewoon alle fora als terroristische organisaties bestempelen, en gaan!

Zo gemakkelijk gaat dat tegenwoordig.

Volgens de wet zou dat mogen, omdat een forum kan worden gezien als ‘organisatie’ die een dreiging vormt voor de rechtsorde.  Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in de krant dat de praktijken van de AIVD ”binnen het kader’’ van de wet vallen en dat webfora een legitiem doelwit zijn.

Tja, de AIVD mag alles. We zeggen gewoon dat het criminele organisaties zijn, en vervolgens hacken we het hele internet bij elkaar, en verzamelen we lekker ongericht (niet alleen van verdachte criminelen) alles hup, zo in de AIVD database. En uiteraard vervolgens koppelen met de databases van die van de andere inlichtingendiensten. Die werken immers nauw samen, zoals u reeds weet, om als nieuwe wereld orde de wereld te domineren.

Alle informatie, ook over u en mij, gewoon verzameld in totalitaire profielen. Profielen met alles wat u doet en laat, op internet en in de echte wereld. Fijntjes verzameld bij de AIVD, opdat ze het in de toekomst weer tegen ons kunnen gaan gebruiken. Een geweldige zelfbeschermingsmaatregel uiteraard. Het heeft dan ook werkelijk niets meer te maken met criminele organisaties of terreurdreiging, anders dan van de overheid zelf uiteraard.

Bewijs: niet nodig.

En bewijs dat de AIVD inderdaad terecht ongericht informatie over u en mij aan het op stofzuigen is… Niet nodig. Gewoon Fred Teeven en Ivo Opstelten vertrouwen op hun woord. Geen enkel bewijs is nodig, geen enkel bewijs wordt gegeven, ook niet als men erom vraagt. Gelukkig hebben beide heren niet al veelvuldig zeer dubieuze keuzes gemaakt in de recente geschiedenis, dus dat vertrouwen is zeer zeker gerechtvaardigd. En zo niet…. dan toch, want bewijzen, dat geven we gewoon niet.

De AIVD staat kennelijk gewoon boven de Nederlandse regering en boven de Nederlandse democratie, de AIVD maakt de dienst uit in Nederland. Dat u dat maar even goed weet. Onaantastbaar en oncontroleerbaar, ideaal.

Het toneelstuk voor de kijkers thuis

De PvdA en VVD zijn de regeringspartijen en die gaan geen enkele strobreedte in de weg liggen. Maar omdat dit wel weer heel slecht klinkt, moeten de politici als toneelstuk wat verontwaardigd doen. En voila: Coalitiepartij PvdA vindt de manier waarop de AIVD te werk gaat ”uitermate zorgelijk”. De VVD noemt het ongericht zoeken ”dubieus”.

Maar daadwerkelijk iets veranderen…. dat natuurlijk nooit. Wat moet dat moet, en een totalitaire afluisterstaat moet ook. Eén in de categorie ‘gewoon even gepijnigd kijken voor het stemvolk thuis, dan waait het vanzelf weer over.’

Ook Nederland verzamelt dus Hoover files

Als er ooit een opstand komt tegen de AIVD en tegen het gerommel van Rutte en co, dan weten ze u alvast goed te vinden. Met totalitaire informatie, die ze graag ook gebruiken om u af te persen als dat nodig mocht zijn. En ook Nederland acteert op deze manier, ook Nederland stelt Hoover files samen. Het systeem is behoorlijk ziek geworden… Waar is de dokter?

Politiestaat: Compleet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.