Uw toekomstige pensioen, nu al belast

Juist, de overheid zit te springen om geld, uw geld. Het nieuwe plan? Het geld in uw pensioen nu alvast belasten. Ja, het idee gaat dat de overheid mogelijk belasting gaat heffen over het pensioen dat u nog niet krijgt. Normaliter moet u belasting betalen als u uw eigen gespaarde pensioen daadwerkelijk krijgt, nu willen ze dat in het vooruit ook vast gaan doen.

“Nu sparen Nederlanders belastingvrij voor hun pensioen en gaan zij pas taks betalen over hun pensioenuitkeringen”, legt AWVN-directeur Harry van de Kraats uit.

We sparen ‘belastingvrij’ voor ons pensioen, hoe durven we! Belasten en hoppa! Zo weer 36 miljard euro meer gestolen van de burger! Vreemd dat die economie toch niet wil, hoe kan het nu toch dat burgers steeds minder uitgeven!? En bedenk daarbij eens hoe groot de kans überhaupt nog is (als u hoort bij de wat jongere generaties) dat uw pensioen daadwerkelijk gaat krijgen?

En oh ja, ze hebben het oog ook op uw opgespaarde vakantiedagen laten vallen, die kunnen ook mooi ingezet worden om de economie (lees: bankiers) te redden…

Wat is het toch gemakkelijk he, als je overheid heet. Dat ‘algemene belang‘ is toch zo’n fijn fenomeen, niet?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.