Opstelten: alleen maar pinnen

Oh no he didn’t!

Hoe krijg je totaalzicht op iemands geld in een dictatuur? – het contant geld verbieden!! (Via: Twitter)

Opstelten gaat alleen nog maar pinnen

Contant geld gaat de komende week in de ban bij minister Ivo Opstelten (Veiligheid). Hij zal tijdens de Week van de Veiligheid zijn portemonnee inleveren en alleen nog maar zijn pinpas gebruiken. Dat doet hij om aandacht te vragen voor de onnodige hoeveelheid cash in winkels, horecagelegenheden en tankstations, meldde het ministerie donderdag.

Het komende verbod op cash geld is uiteraard weer om ons te beschermen, onzin natuurlijk, maar het staat er uiteraard weer bij (al zwakt dit hun verhaal juist af):

De actie maakt deel uit van de campagne ‘Pinnen, ja graag’, waarmee consumenten en winkeliers worden opgroepen zoveel mogelijk te pinnen. Als er minder geld in de kassa zit, is een winkel minder aantrekkelijk voor overvallers.

Het aantal overvallen neemt de afgelopen jaren af, maar het is toch belangrijk dat er aandacht blijft voor de preventie ervan, vindt Opstelten. Vorig jaar waren er in Nederland ruim 1980 overvallen, een afname van 13 procent. Onder deze cijfers vallen ook straatroven, overvallen op juweliers en woningen en plofkraken.

Een goede reactie op de Telegraaf site die ik toch even wil aanhalen, na de breek.

Hoe veilig (voor ons) is het eigenlijk als we allemaal gaan pinnen?
Ten eerste hebben we op Cyprus kunnen zien wat er gebeurt als je al je geld op een bank zou moeten laten staan om te kunnen pinnen.
Ten tweede komt het nogal eens voor dat pinautomaten een hele dag plat liggen vanwege een storing in het betaalnetwerk.
Ten derde, wat te denken van een ‘bank holiday’ zoals nu onlangs in Panama gebeurde? Kun je mooi een aantal dagen geen boodschappen doen.
Ten vierde is onlangs wel gebleken hoeveel moeite diensten zoals de NSA doen om mensen te volgen. Betalingsgedrag is via elektronische weg nog makkelijker op te vragen.
En ‘last but not least’ de bemoeienis van overheden wereldwijd wordt groter en groter. Als je alleen maar kunt pinnen dan wordt het wel heel erg makkelijk voor ze om iedereen onder de duim te houden. […]
Ik denk dat het verstandig is om mensen ook te wijzen op de gevaren die het juist met zich meebrengt. We staren ons soms teveel blind op hetgeen men wil dat we zien en vergeten de overige zaken.

Fout, fouter, foutst, Opstelten.

Pinnen, nee dank u!

Reacties zijn gesloten.