Nigel Farage over de criminalisering van eurokritiek

Wat is het toch heerlijk als Europarlementariers de realiteit doorzien en waarheid spreken.Hier worden de heren EU-dictatoren weer even geconfronteerd met de onzin die ze doen, zoals het criminaliseren van EU-kritiek. Een ietwat vrije transcriptie van de speech van Farage:

[Video] De enige echte discussie deze week in Straatsburg is over de angst die sluipt door de gangen. De zorgen over de opkomst van het euroscepticisme. Vroeger werden wij eurosceptici behandeld als lijdend aan een geestesziekte. Nu zijn we kwaadaardige populisten, we zijn gevaarlijk, we brengen de westerse samenleving ten val. Het is duidelijk, jullie begrijpen niet wat er gebeurt, jullie begrijpen niet waarom het gebeurt! Laat mij helpen.

In 2005 was het kantel-moment voor dit project. Frankrijk en Nederland stemden Nee tegen de EU grondwet. Barroso stond op en zei “Ze stemden niet echt ‘Nee’, de burgers¬† wisten niet wat ze deden.” Dat deden ze dus wel. Sinds 2005 is de echte Europese discussie die van identiteit.
En wat wij zeggen, velen van ons uit alle lidstaten: we willen die vlag niet, we willen dat volkslied niet, we willen dat EU-paspoort niet, we willen die politieke unie niet.¬† En als je erover nadenkt, is daar niets extreems aan, aan dit standpunt. En dit standpunt is niets ‘rechts’, en trouwens ook niets ‘links’. Het is een heel normaal standpunt, een hele normale uitspraak over identiteit.

U luistert niet! Daarom zal u het allen slecht gaan doen in de Europese verkiezingen volgend jaar. We willen leven en werken in een Europa van natiestaat democratie, in een Europa van handel bedrijven, van samenwerken. We willen graag overeenstemming bereiken over goede gedeelde minimum-standaarden. En ja, we willen controle houden over onze grenzen. Wat de rationele, logische en verstandige actie is voor elke natiestaat. We zijn niet tegen immigratie, we zijn niet tegen immigranten, maar er moet een mate van controle zijn.

Dat is de boodschap die nu support vindt over dit gehele continent. En ik denk dat een electorale aardbeving gaat plaatsvinden tijdens de komende verkiezingen, dat vele mensen (nieuwe EP-politici) hier zullen komen met een natiestaat-agenda voor een Europa zonder politieke unie. Je kan ons mishandelen zoveel je wilt, maar wij staan voor eerlijk, met hoogstaande principes en democratie.

Hoe waar.

Via: GeenStijl

Reacties zijn gesloten.