EU-kritiek nu gelijkgesteld aan fascisme

GeenStijl.nl: En toen werd het eng. EU-kritiek hebben wordt gewoon gevaarlijk. Er ligt een voorstel (PDF, via) ter tafel bij de boven ons gestelden, waarin kritiek op Het Europese Project netjes in één totaalpakketje wordt geframed samen met antisemitsme, nationalisme en rassenhaat.

Schriftelijke verklaring over de gevaren van nationalisme, antisemitisme en andere vormen van etnische intolerantie van de zijde van bewegingen tegen het Europese project

Het is een echt EP-document… (En in het Engels hier, Duits, Frans) Als je tegen het Europese project bent val je in de categorie nationalisme, antisemitisme en etnische intoleratie. Dat maakt kritiek uiteraard gelijk aan hate speech. Wat highlights van deze officiële schriftelijke verklaring van 11 Europarlementariërs, waaronder leden van ALDE, de Verhofstadt-groep, de partij van de VVD66ers in het Europarlement, uiteraard onder leiding van dhr Guy “Superstaat” Verhofstadt. Lees en huiver:

1: De huidige economische depressie heeft het nationalisme, het antisemitisme en andere vormen van etnische haat nog aangewakkerd, onder meer in de vorm van oppositie tegen het Europese project;
2: De gebeurtenissen van de afgelopen eeuw in Europa herinneren er ons op indringende wijze aan wat voor fatale gevolgen het kan hebben als niet wordt opgetreden tegen intolerantie en haat;

4. Alle pogingen om primitief nationalisme op te stoken met als doel het roer van de Europese integratie om te gooien en de naoorlogse Europese orde te ondermijnen moeten worden gedwarsboomd; de Europese integratie was en blijft de hoeksteen van de strijd tegen etnische intolerantie;
5. Daarom wordt de Commissie en de Raad met aandrang verzocht de nieuwe golf van intolerantie, die zich uit in antisemitische, nationalistische en anti-EU-gedragingen, een halt toe te roepen;

Kritiek op EU is gelijk aan intolerantie, antisemitisme en nationalisme? Dit zijn toch wel weer ongekend heftige stukjes eurofilie en newspeak (ofwel onzin): Kritiek op de EU gelijk aan antisemitisme en etnische intolerantie. Dat zijn woorden die je niet terug kan nemen.

Het wordt nog erger, de bijbehorende poster…

Gelukkig zijn er scherpe Europarlementariers die ons attenderen op dit soort slechte gedrag. Hier komt namelijk Europarlementarier Daniel van der Stoep (onafhankelijk) die Nederland met twee twitter berichtjes attendeert op deze vreemde gedachtekronkels van mede-parlementariërs. Berichtje 2 staat boven. En Berichtje 1 was een zeer lelijke poster [pas op, geen grap, bevat schokkende beelden!] die hoort bij bovenstaande EP-voorstel.

“De ratten van het EP laten hun ware aard zien”, aldus Europarlementariër Daniel van der Stoep over zijn “collega”-parlementariërs. Dit gedrag van in het EP is zo slecht, zo volledig gestoord, dat het haast niet waar kan zijn… hoop ik, maar toch wel. En dan vragen politici die lijden aan eurofilie zich nog af waarom het volk zich toch tegen de EU keert. Dit gedoe met de EU wordt heel lelijk, en elke dag snel lelijker…

GeenStijl: Het totalitaire karakter van de EU laat zich steeds onbeschaamder in zijn lelijke grijnzende smoel kijken.

I rest my case.

Pro-Europa… dus tegen de EU

Reacties zijn gesloten.