EU geeft Nederland record boete

Een recordboete van de EU voor Nederland voor overschrijden Melk-Quota. En daar gaat weer 130 miljoen euro. Het is uiteraard lastig een sluitend Nederland budget te maken als je volcontinu extra miljoenen en miljarden euro’s moet afdragen aan de EU!

Nederland stevent af op een Europese recordboete van 130 miljoen euro voor het overschrijden van de melkquota.

Uhm, Melk Quota?

Voor het aantal kilo’s melk en melkvet dat melkveehouders te veel produceren, betalen ze in veel gevallen een boete (superheffing) aan de Europese Unie. De melkquotering is in feite productiebeheersing van de Europese Unie.

Zoveel foute ideeën bij elkaar, dit is toch weer een feest voor de samenleving! Melk-Quota, Record Boetes, Superheffingen, EU geld-grijpen en uiteraard de belastingbetalers die tientallen miljarden betalen aan kostbare landbouw subsidies.

Daar gaat weer 50 miljard, jaarlijks!

Ter informatie, de EU geeft jaarlijks zo’n 50 miljard weg in (oneerlijke en onproductieve) landbouw-subsidies op een budget van in totaal zo’n 135 miljard, dat is zo’n 40% van hun budget.

Tegelijkertijd kunnen de Europese regeringsleiders het niet eens worden over een nieuwe begroting en bezuinigingsmaatregelen. George Monbiot heeft een oplossing: schaf de landbouwsubsidies af en creëer met de vrijvallende gelden genoeg ruimte om de EU vooruit te helpen.

Vijftig miljard euro, jaarlijks. Of is het in totaal zelfs meer? Wat zal daar een onvoorstelbare fraude gaande zijn! Maar is er dan nog sprake van een vrije markt in de EU, vraagt u zich af? Neen dus. Dit is uiteraard centrale sturing als in een planeconomie, zoals we dat kennen uit het communistische China en Rusland!

De EU, wat een genot!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.