Schulden te hoog voor democratie

Terwijl de inflatie om zich heen grijptde marktmanipulatie en diefstal door bankiers zorgt voor groeiende prijzen, spaarrente immer afneemt, ons spaargeld verdwijnt en waarde verminderd, we bang worden gemaakt met valse terreuralarmende werkeloosheid immer groeit, onze privacy ons wordt afgenomen, de schulden escaleren, …

… gaat in de EU de inspraak van het volk volledig het raam uit!

We kunnen ons democratie niet meer veroorloven – volgens onze politici. We pakken de oorzaken van de problemen (machtslustige en corrupte politici, criminele en manipulerende bankiers, belasting ontduikende en frauderende multinationals, etc) niet aan, maar we gaan wel hard dweilen op de kosten van de burger, terwijl we de kraan steeds verder open draaien!

Wat ons, volgens onze eigen volksvertegenwoordiging, dus resteert zijn de Eurocommissarissen die ons allerlei vreemde wetten opleggen waar letterlijk niemand op zit te wachten. Met het zelf aangerichte bloedbad, grijpt de EU macht over het graf van de EU-landen. Onze politici pakken al deze mooie ideeën aan (vanwege eigen carrière-perspectief doe ze dit graag) mixen het met wat eigen (onopgeleide) ideeën, en leggen het ons vervolgens op – zonder enige inspraak, there is no alternative.

Een vreemde nieuwe wereld ontstaat recht voor onze ogen.

Griekse EU-verblijfvergunningen te koop

De verplichte (arbeids)migratie in de EU krijgt een mooie nieuw hoofdstuk in het nieuwe derdewereldland Griekenland: Leegverkoop. Alles kan, mag en gaat voor een beetje geld. Ik werd door een lezer geattendeerd op het volgende: in Griekenland zijn EU-verblijfsvergunning te koop vanaf 250.000 euro, waar je dan ook nog een mooi stuk onroerendgoed voor mag uitzoeken. Hier komen o.a. rijke (en heel wel vermoedelijk criminele) Chinezen en Russen graag op af! De verblijfvergunning is niet alleen voor de koper, maar direct voor zijn of haar hele gezin.

In de praktijk zou dit dus kunnen betekenen dat criminelen van buiten ons werelddeel zich moeiteloos, legaal kunnen vestigen binnen de EU, en een prachtige springplank krijgen (vrij verkeer van personen en goederen) om binnen onze economische gemeenschap enorme economische schade aan te richten!

Onder het grijpgedrag van bankiers en EU-politici als Barroso, sterft Griekenland een langzame en zeer pijnlijke dood, onnodig. Helaas geldt dit als een voorbode voor de rest van de eurozone.

Spaanse Salarisverlaging

We hebben tegenwoordig geld te weinig om rond te komen, en al helemaal te weinig om de economie draaiende te houden. Dus wat doet de ‘volksvertegenwoordiging’?

Het voorstel van het IMF van vorige week om de salarissen met 10% te verlagen in ruil voor steun bij de schepping van werkgelegenheid in de industrie, heeft een “opmerkelijke bondgenoot” gevonden, aldus El País, in de persoon van Olli Rehn, de vice-voorzitter van de Europese Commissie, belast met Economische Zaken.

Ze nemen het volk gewoon nog meer geld af! Dat gaat de problemen uiteraard echt oplossen. Wel voor de rijke medemens: nog lager minimum-loon, multinationale organisaties krijgen weer voorrangsbehandelingen, etc.

Politie schendt grootschalig Nederlandse wetgeving

De wetgeving is voor het volk, niet voor de politie. Er zijn privacy-wetten die gevolgd moeten worden, tenzij je overheid, politie en/of Ivo Opstelten heet uiteraard:

GeenStijl: Alwéér een voorbeeld van burgerhaat en privacy-schending door de overheid jegens de burger: Politie schendt wet door opslag alle kentekens. Vorige week werd bekend dat de Belastingdienst kentekengegevens krijgt van alle parkeerautomaten, ook al mogen die helemaal niet bewaard worden. Nu blijkt de politie ook in het complot te zitten en de kentekenopslag landelijk te zijn: alle informatie van kenteken scannende camera’s (anpr’s) wordt iedere week op een schijfje bij de Belastingdienst afgeleverd, zodat alle burgers gedubbelcheckt kunnen worden. Dat staat in een geheim convenant. Geheim ja, want de overheid vertrouwt u niet. (Nadruk LLE)

De EU geeft maandelijks 1,2 miljard weg

Ja, terwijl de lidstaten (ik mag niet meer zeggen landen uiteraard, als het de EU betreft) failliet gaan, blijft EU droog-leuk elke maand 1,2 miljard weggeven. Weggeven aan Bongo Bongo landen, zoals de UKIP parlementarier Godfrey Bloom zo mooi zegt. Elke maand, 1.2 miljard euro!

Veroordeelde rijke criminelen – geen cel, wel meer winst

Berlusconi was uiteraard schuldig bevonden. Behalve dat hij niet in de cel hoeft, hij mag gewoon verder met z’n politieke spelletjes, en maakt ook miljarden winst! Het leven is bepaald niet eerlijk. 1.2 miljard in één jaar, in een land dat effectief failliet is, terwijl je midden in grote rechtzaken zit en schuldig bent bevonden. Als je eenmaal bij de cabal-incrowd hoort en je je ziel grondig verkocht hebt: Misdaad loont goed!

Engelse Centrale Bank gaat geld drukken

De Federal Reserve had toegezegd gratis geld te blijven drukken totdat de werkeloosheid terug loopt. Gratis geld voor alleen de rijkste mensen en grootste bankiers in het land, dat door gaat totdat de werkeloosheid afneemt. Klinkt logisch? Neen, bepaald niet. Wel voor ex-Goldman Sachs man, nieuwe baas van de Engelse Centrale Bank, Mark Carney. Hij doet nu dan ook een FED-je: “Forward guidance” (“voorwaartse richtgeving”) Hier wordt echt niemand blij van, behalve groot bankiers en de al zeer rijke medemens – ze krijgen meer gratis geld, ten koste van ons gespaarde geld uiteraard. Gratis geld voor de rijke medemens, meer problemen voor ons allen. Niet stoppen met het ruïneren van de pond en de economie totdat de werkeloosheid afneemt… tja, de logica van bankiers.

De restricties op uw geld

Het is u niet ontgaan, de Cypriotische kapitaalrestricties komen ook naar Nederland. Wanneer Rabobank binnenkort omvalt, geldt deze wet ook voor ons in Nederland. En met Rabo gaat niet goed: 10% van vestigingen staat nu onder curatele van de Rabo-top in Utrecht, 50% van de filialen moet spoedig sluiten en vergelijkbaar percentage personeel moet er natuurlijk uit. Al houden ze het zelf nu officieel bij 8000 ontslagen. Gaat goed! En dat terwijl bankiers toch letterlijk geld uit het niets kunnen toveren! Kennelijk doet Rabobank te weinig aan marktmanipulatie zoals de andere banken, of toch wel: in 2012 maakte Rabo nog 2,1 miljard winst… (!?)

Nu even met z’n allen: Liegen!

Ewald Engelen: De laatste dagen heeft het offensief echter hysterische trekken gekregen. Drie dagen geleden kwam Het Financiële Dagblad met de kop: ‘Economie van eurozone worstelt zich langzaam uit recessie’. De dag erna had de Wall Street Journal een soortgelijke boodschap: ‘Europe heads toward recovery, but slowly’. Weer een dag later bracht de hoofdeconoom van ABN Amro bij #KvdB de blijde boodschap dat er nu toch echt licht aan het einde van de tunnel gloort. En diezelfde dag zei ING-bovenbaas Hommen in De Telegraaf: “Er zijn tekenen dat we het dieptepunt voorbij zijn.”

Engelen vervolgt: Natuurlijk snap ik dat u dat crisisgelul spuugzat bent. Dacht u dat ik het leuk vond om week in week uit op radio, televisie, in krant en weekblad mijn kommer en kwelverhalen te slijten? Maar crisis over, herstel, einde recessie – me hoela!

LLE: Als men het probleem niet erkent, kunnen ze het ook niet oplossen.

Het rot zit diep

Het rot zit dus diep, beste mensen. Dit wordt zo te zien te duur om te repareren. Het beste wat we kunnen doen is het rotte deel eruit halen en volledig vervangen.

Maar wie start dat initiatief? Daar zal u zelf mee moeten starten. Verbeter de wereld, start met de Non-Comply Dance! Dance to a different drum.

Lang Leve Europa – Pro-Europa, dus tegen de EU.

Reacties zijn gesloten.