Het voorkomen van de belangrijkste doodsoorzaken

Eens iets anders: Uprooting the leading causes of death. Het blijkt dat de top 15 doodsoorzaken gemakkelijk te voorkomen zijn met goed voedsel. Dr Greger van voedingblog Nutritionfacts.org gaf vorig jaar in zijn jaarlijkse presentatie een informatieve – en vooral ook humoristische – wetenschappelijke blik op doodsoorzaken en hoe die vrij eenvoudig zijn te voorkomen. Inclusief het voorkomen van iatrogenie, dood door toedoen van artsen, één van de grootste doodsoorzaken!

Dit jaar geeft Dr Greger een interessante visie op de meest voorkomende ziektes. En wat blijkt uiteraard: niet alleen zijn veel doodsoorzaken goed te voorkomen, ook de veel voorkomende ziektes, zoals kanker, hartziektes, longaandoeningen, etc: More Than an Apple a Day: Combating Common Diseases.

In an age of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act.
— George Orwell

Er blijkt niet veel nodig te zijn om resultaten te behalen waar de farmaceutische industrie jaloers op zou zijn. Behalve dat ‘niet veel nodig’ weinig winst betekent voor de pillen-industrie. Dus hoor je hier normaliter niets over!

U begrijpt, Dr Greger is een aanrader. Oordeel uiteraard zelf.

Reacties zijn gesloten.