Het alziend oog van de Europese Raad

Het gaat niet over spioneren maar symboliek. Via Twitter attendeerde iemand haar lezers op dit mooie alziend oog.

 

Ja, dit logo is echt, en hij springt hier wel heel letterlijk in het oog! Wanneer de minister presidenten van de EU samen komen, een bijeenkomst van de Europese Raad, dan komt men bij elkaar onder dit logo.

Het alziend oog, the allseeing eye – u kent het van de vrijmetselaars, u kent het van op het dollar biljet, u kent het mogelijk beter uit de fictie als het oog van Sauron (de kwade macht in Ban v/d Ring van Tolkien), u kent het als het Oog van Horus, u kent het van de Weishaupt Illuminati, en… u kent het nu dus van de Europese Top.

Het alziend oog toeziend op foute euro-topper: J-C Juncker

Uiteraard was vorig jaar de voorzitter van deze Europese Raad Herman van Rompuy al naar buiten gekomen met de opmerking: “we zijn allemaal jezu├»eten“, doelend op de prominente leiders binnen de EU. En in mijn artikeltje over het aftreden van de foute grootheid (of grote foutheid) Jean-Claude Juncker had ik bovenstaande afbeelding gewoon gemist!

Als er dus nog twijfel was over de intentie van de EU en de Europese Raad, de symboliek en uitspraken zijn in ieder geval zeer duidelijk en laat ook zeer duidelijk heel weinig te raden over.

Onder aanvoering van de jezuïeten van de Europese Raad gaan de Europese landen dus op naar de EU Superstaat. Zie dan toch dat logo, dat doe je niet per ongeluk zo.

Reacties zijn gesloten.