240 miljard niet genoeg, Grieken meer geld nodig

Een failliet bedrijf, of een failliete overheid, kan je niet redden. De honger van een bodemloze put is immers onstilbaar. In een faillissement vermenigvuldigen schulden zich snel en veelvoudig. Al het geld dat er dan nog naar toe gaat, verdwijnt effectief in het niets. Het slaat geen deuk in een pakje boter meer.

Griekenland, het epicentrum van wereldwijde plunderende bankiers, het nieuwe EU-derdewereldland, heeft nu nog weer meer geld nodig:

De Duitse centrale bank gaat ervan uit dat Griekenland volgend jaar opnieuw noodleningen nodig heeft van de EU en het IMF. Dat meldt Der Spiegel op basis van interne documenten van de Bundesbank. De Bundesbank is volgens Der Spiegel niet tevreden over de hervormingen die de Griekse regering doorvoert. Economen zeggen al langer dat Griekenland een derde reddingspakket nodig heeft. Griekenland heeft in totaal al 240 miljard euro gekregen.

Tweehonderd en veertig miljard euro gekregen, 240.000.000.000 euro – en nog is het niet genoeg! De bankiers willen meer, meer en meer. En daar moeten wij dus voor betalen, daar moeten wij voor lasten verzwaren en bezuinigen, daar gaat ook onze economie voor naar de knoppen.

En vergeet niet, ons geld gaat daar niet naar arme hulpbehoevende Griekse burgers! Wat blijkt: het gaat haast uitsluitend naar plunderende bankiers en steenrijke investeerders. Daar doen we het dus voor.

En waar is de escape functie? Waar zit de back toets? Waar is de eject button? Waar zit de reset knop? Waarom moeten we hieraan mee blijven werken?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.