Nederlandse overheid broedt op eigen aftapschandaal

Bits of Freedom:  Gaat Nederland het Amerikaanse PRISM-schandaal achterna? Te midden van de storm die daarover afgelopen vrijdag is opgewaaid, stelde Kamerlid Van Raak (SP) kritische Kamervragen over de heimelijke voorbereidingen van een massale internettap die in Nederland in volle gang zijn en waarover het – tot nu toe – akelig stil is gebleven.

Achterkamers

Nederland is druk om in het geheim een massale internettap voor te bereiden. Dat is toch gek, want als we de officiële publicaties moeten geloven wordt pas eind september bekend of zo’n extreme maatregel er überhaupt wel mag komen.

Lees verder ->

Daarnaast is natuurlijk al bekend dat je GSM werkt als ‘tracking device’ of Volgphone, zo je wilt. Je provider (en dus de AIVD, en iedereen die enige interesse heeft) weet te allen tijde precies waar je bent en waar je bent geweest, en bewaart dat graag. Hier en Hier in de mooie BoF-serie Data-dagboek. Het fenomeen privacy is tegenwoordig onbekend.

Reacties zijn gesloten.