EU maakt Drinkwatervoorziening tot handelswaar

Er is een Europees Burgerinitiatief om te voorkomen dat het EU-regime onze drinkwatervoorziening gaat verhandelen. Vraagde2ekamer.nl: De belangrijkste politieke veranderingen worden meestal verborgen in de kleine lettertjes. Heimelijk verstopt in een richtlijn, probeert de Europese Commissie een privatisering er doorheen te drukken.

Het gaat om de Europa brede privatisering van de drinkwatervoorziening. Wanneer de Commissie dit doorzet zal een belangrijke algemene nutsvoorziening ‘ons water, ons kostbare bezit’ worden omgezet in een speculatieobject, een handelswaar.

De Europese Commissie komt nu dus voor ons drinkwater. De Europese Commissie maakt hier weer meer kapot dan ons lief is.

Verplichte leegverkoop

In Zuid-Europa (Griekenland en Portugal) is de drinkwatervoorziening al geprivatiseerd onder druk van de Trojka (IMF, EU en ECB):

Landen die uit Europa noodsteun ontvangen, moeten van de Trojka (het IMF, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank) in ruil daarvoor hun drinkwaterdistributie te koop aanbieden. Voor multinationals is water een interessante investering.

“We hadden geen keus. Het gebeurt onder dwang”, zegt oud IMF-topman Antonio Borges tegen Nieuwsuur. Hij begeleidt voor Portugal de privatiseringen, ook die van de waterdistributie. Ook Griekenland verwacht de op een na grootste drinkwatervoorziening van Thessaloniki dit jaar te verkopen, tot grote ongerustheid van de bevolking.

EU Totalitair, wel zo gemakkelijk. U lees het: het EU-regime is zich hier alweer flink aan het misdragen. Neem nu dus actie voor onze watervoorziening, voordat dit voor heel Europa verplicht wordt gemaakt.

Water is een mensenrecht!

*Europees* burgerinitiatief: Water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht. Water is een publiek goed, geen handelswaar!

Teken tegen de privatisering van de drinkwatervoorziening!
http://www.right2water.eu/

Het EU-regime gaat uw drinkwater verpatsen aan de hoogste bieder. Zet online uw handtekening tegen dit misdrijf van het EU-regime. Met dit Europees Burgerinitiatief kunnen we nog een verschil maken. Al ruim 1 miljoen mensen gingen u voor, maar meer handtekeningen zijn benodigd.

Bescherm de Eerste Levensbehoefte

Gelukkig is drinkwater niet de grootste eerste levensbehoefte!? Toch? Oh ja, juist wel.

Dat de EU zich hierbij laat adviseren door mensen die de belangen van bedrijven als Suez, General Electric, de European Landowners Organization, Hansgrohe GMBH, Climate Change Capital Private Equity, etc. verdedigen en dus baat hebben bij privatisering, kan zelfs eurocommissaris Michel Barnier niet helemaal uitleggen.

Het is ook niet uit te leggen, zelfs niet door de Europese Commissarissen die dit willen opdringen. Maar toch proberen ze het wel te doen! Onze eerste levensbehoeften te privatiseren, te verhandelen en te verkopen aan grote misdadige multinationals.

In Bolivia is de publieke watervoorziening onder druk van de Wereldbank verkocht aan Bechtel en Suez. Het volk kon het water daarna niet meer betalen. Nagenoeg het hele salaris moest daar aan Bechtel en Suez betaald worden voor water. Het was letterlijk een geval van overlijden aan uitdroging of vechten tegen multinationals en de overheid. Dit leidde dus tot een uiterst bloedige opstand.

Te belangrijk om weg te geven

Nu gaat Europa en het EU-regime ook deze weg, en wil het al het drinkwater in Europa verplicht laten privatiseren. Uitverkoop van uw eerste levensbehoefte aan het grote geld dus. De eerste stappen zijn genomen, in failissementslanden als Portugal en Griekenland. Nu wil het EU-regime dit initiatief uitbreiden over heel Europa.

Wij van LLE concludeerden eerder:

De EU en daarbij vooral de Europese Commissie is werkelijk helemaal gestoord. Het was al nooit een democratisch ingerichte organisatie, of een organisatie die het beste voor had met haar natiestaten, maar dit is toch werkelijk weer te gek voor woorden.

Nederlands kabinet: Overlopers

Bij monde van Jeroen Dijsselbloem is wat hem betreft de uitverkoop van ons drinkwater al rond: “Samen met de Commissie is het kabinet van mening dat de privatisering van openbare nutsbedrijven, met inbegrip van bedrijven ten aanzien van de watervoorziening, voordelen kan opleveren voor de gehele samenleving.”

Oftewel, dit levert dus keiharde euro’s op voor de Europese Commissie. En dat willen ze graag! Daarbij maken ze zich geen enkele zorgen over de kosten en de kwaliteit van het water. Meer euro’s, alleen daar maken ze zich zorgen over!

Maar het wordt nog veel erger met Jeroen Dijsselbloem: “Het kabinet heeft vertrouwen dat de Trojka, met daarin ook de Commissie, erop toeziet dat de privatisering van waterbedrijven volledige toegang tot water voor alle burgers garandeert.”

En als er iemand te vertrouwen is, zijn dat natuurlijk wel de leden van de Trojka met daarin de Europese Commissie, de IMF en de ECB. Die hebben uiteraard al vele malen laten zien het beste met u voor te hebben. NOT!

Eerste Levensbehoeften – Te Belangrijk

Drinkwater is te belangrijk, dit mag niet in de handen vallen van de grote (en misdadige) multinationals.

Bescherm ons water, onderteken het Europees burgerinitiatief.

De EU maakt meer kapot dan ons lief is.

Reacties zijn gesloten.