Griekenland maakt geld in afwezigheid van giften

Griekenland drukt gewoon haar eigen euro’s om de rekeningen te betalen. Waarom immers wachten op donaties/leningen van andere landen als je ook zelf geld kan creëren?

Uiteraard wordt de euro in onze portemonnee wel recht evenredig minder waard wanneer de Grieken de drukpers aanzetten (weer een mooie vorm van waarde overdracht van Noord naar Zuid), maar kennelijk is alles gewoon toegestaan door de ECB middels de ELA (Emergency Liquidity Assistance) regels. Kennelijk zijn we de 120 miljard ELA-euro’s al voorbij alleen al in Griekenland. De andere PIIGS landen doen kennelijk gezellig mee in dit feest.

Uiteindelijk is de ECB wel verantwoordelijk voor dit geld, en wij (Nederland) zijn weer aandeelhouder van de ECB. Dus niet alleen gaat de waarde van onze euro omlaag, we lopen hierdoor ook extra risico wanneer de boel instort. En dan mogen we pas echt gaan betalen voor het falen van bankiers en politici. Tot dan doen we uiteraard alles om de schade voor de burger zo groot mogelijk te maken wanneer het Europa-spel inderdaad faalt. Dan bedenken wij burgers ons immers wel twee keer of we wel of niet willen meewerken aan de volgende redding van bankiers. Klinkt als afpersing van de burger, niet?

Fijn, zo’n Europa waarin alles kan en mag, en wij de rekeningen blijven betalen.  Heerlijk, zo’n vredig Europa!

Via: Geennieuws.com

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.