EU gaat uw drinkwater privatiseren

Via Geenstijl.nl: EU wil drinkwater privatiseren. Na zulk een succesverhalen als in Bolivia, waar de overheid (onder druk van de Wereldbank) haar drinkwater verkocht aan Suez (Frans) en Bechtel, die het vervolgens veel te duur maakte voor het volk. Een behoorlijk dodelijke en gewelddadige opstand tegen mega-bedrijven en de overheid is daarna helaas de enige optie. Een voorbode voor Europa?

En nu wil de EU drinkwater privatiseren. Welk groot bedrijf grijpt de macht over het Europese water? Monsanto? Bayer? Bechtel? Suez? De EU komt nu dus ook voor ons drinkwater.

Nederland moet uiteraard ook mee in de uitverkoop, via bedrieger Rutte, dus ook Vitens, PWN, Waternet, Oasen, etc, zullen eraan moeten geloven. Een hele kleine minderheid zal hier weer heel mega-schat-hemeltje-rijk van worden. Maar water zal dus significant duurder – zo niet onbetaalbaar worden, en god weet wat voor een verontreiniging er wel niet ingestort zal worden, meer dan alleen wat ‘onschuldig’ fluor zoals nu reeds het geval is, dat is zeker.

Op dit moment wil 82% van de Duitsers helegaar niet dat de watervoorziening wordt geprivatiseerd, maar zoals te doen gebruikelijk zal dat de EU-baasjes aan de reet roesten.

Na het aanstaande verbod op douche-koppen, komt er dus een privaat regime aan de (water)leiding die verder douchen en wc-gebruik dus onbetaalbaar zal maken, en heel wel vermoedelijk de kwaliteit van het water effectief ongezond zal maken.

Dat de EU zich hierbij laat adviseren door mensen die de belangen van bedrijven als Suez, General Electric, de European Landowners Organization, Hansgrohe GMBH, Climate Change Capital Private Equity, etc. verdedigen en dus baat hebben bij privatisering, kan zelfs Barnier niet helemaal uitleggen.

De EU laat werkelijk geen kans onbenut om landen terug te sturen naar de middeleeuwen. Griekenland moet onder druk van de Troika (EU, ECB, IMF) dan ook haar water verkopen aan grote multinationals, met vergelijkbare druk op alle landen die geld nodig hebben. Eerst stort de EU landen diep in de schulden, om vervolgens met onmogelijke leegverkoop-eisen te komen. Met als gevolg dat Griekenland de route van Bolivia zal gaan, en Spanje, en Portugal, etc. Wanneer de EU met ons allen klaar is, is er niets meer over van Europa.

Het privatiseren van waterbedrijven is reeds begonnen in Griekenland en Portugal, onder toeziend oog van de Trojka. De waterprijzen in Portugal zijn in een paar jaar tijd met 400% gestegen. Want zo kom je uit de crisis volgens deze EU: de burger nog even wat extra uitknijpen ten bate van multinationals.

EU water privatisering… Weer een zoveelste voorbeeld van de leegverkoop van ons land, alles voor een quick-win over de belastingbetaler. Werkelijk weer een fijn vooruitzicht voor 2013!

Volgens het Duitse tv-programma ‘Monitor’ (ARD) gaat het om een grote overwinning voor de multinationals, die decennialang voor deze privatisering hebben gelobbyd en daarvoor nu door de EU worden beloond. Voor de consument zal zo’n privatisering grote gevolgen hebben. In Portugal en Griekenland is het al zover. Die landen moeten van de troïka hun watervoorziening verkopen in ruil voor noodhulp.

Zie ook in berichtgeving ‘Hoe Europa heimelijk uw leidingwater tot een koopwaar wil omvormen’ op Express.be, als ook hier hier hier etc etc etc. Water is een eerste levensbehoefte, dus per definitie niet iets voor de grote bedrijven. Dit is iets om zuinig op te zijn, dus niet privatiseren. Leegverkoop hiervan aan multinationals is dan ook niets anders dan duivels gedrag.

De EU en daarbij vooral de Europese Commissie is werkelijk helemaal gestoord. Het was al nooit een democratisch ingerichte organisatie, of een organisatie die het beste voor had met haar natiestaten, maar dit is toch werkelijk weer te gek voor woorden.

Een stukje van de documentaire Corporation over de privatisering in Bolivia:

Link naar YouTube.

Zie ook de (ietwat humoristische – zo Amerikaans!) Conspiracy Theory with Jesse Ventura aflevering over de Great Lakes – over het blauwe goud.

 

Reacties zijn gesloten.