Het netwerk van globale controle door multinationals

Een Zwitsers onderzoek naar bedrijven en onderlinge verbondenheid tussen bedrijven toont aan welke bedrijven de wereld controleren. Het blijkt dat een groep van 147 super-entiteiten 40% van de totale rijkdom op deze wereld controleren.

Dit bericht is deels overgenomen van Swiss Study Shows 147 Technocratic “Super Entities” Rule the World door Susanne Posel, maar er zijn op vele websites reeds berichten over gepubliceerd.

Het Zwitserse Federale Instituut (SFI) in Zürich bracht een onderzoek uit getiteld “Het netwerk van Global Corporate Control” dat aantoont dat een kleine consortia van bedrijven – voornamelijk banken – de hele wereld controleren. Slechts 147 bedrijven die een “super entiteit” te vormen controleren 40% van de rijkdom in de wereld, dat is de reële economie.

Deze mega-bedrijven zijn het centrum van de wereld(economie). Gezien de staat van de economie als ook eerdere berichten op deze website, zal het niemand verbazen dat het overgrote merendeel van deze super-entiteiten financiële instellingen zijn. De financiële instellingen die het meest invloedrijkste bevonden zijn:

• Barclays
• Goldman Sachs
• JPMorgan Chase & Co
• Vanguard Group
• UBS
• Deutsche Bank
• Bank of New York Melon Corp
• Morgan Stanley
• Bank of America Corp
• Societe Generale

(Onderaan dit bericht de top 50 in zijn geheel, waaronder twee Nederlandse entiteiten)

Doordat de verbindingen van deze controlerende banken over de hele wereld door ‘netwerken’, worden ze de katalysator voor de wereldwijde financiële ineenstorting.  James Glattfelder, complexe systemen theoreticus op het SFI legt uit: “In feite is minder dan één procent van de bedrijven in staat om 40 procent van het hele netwerk te controleren.”

Met behulp van wiskundige modellen die gewoonlijk worden toegepast op natuurlijke systemen, analyseerden de onderzoekers de wereld economie. Hun gegevens werden overgenomen uit Orbis 2007, een database waarin 37 miljoen bedrijven en investeerders staan. Het bleek dat ’s werelds grootste bedrijven zijn verbonden met alle andere bedrijven en hun beslissingen hebben dan ook invloed op alle markten over de hele wereld.

George Sudihara, complexe systemen expert voor SFI beweert dat dit verschijnsel een structuur is die ook kan worden gevonden in de natuur. De gefabriceerde realiteit van de financiële markten vergelijkend met het ecosystemen van de planeet, zegt Sudihara dat hoewel de 147 bedrijven de wereld regeren door middel van invloed en onderlinge verbondenheid, ze niet schadelijker zijn dan de natuurlijke cycli van onze weer of dierenrijk. [Red. LLE: dat zou ik ook zeggen, voordat die super entiteiten over me heen komen vallen! Ondertussen zitten we echter wel in een nog tien jaar durende (volgens IMF) schulden crisis die zijn origine vond in deze super-entiteiten!]

De onderzoekers zeggen dat, terwijl er, op zichzelf, niets mis is met de concentratie van het kapitaal in handen is van een klein aantal bedrijven, wanneer deze bedrijven onderling te verweven worden, dat kan leiden tot kettingreacties die de economie kunnen schaden. “Als één nood lijdt, plant dit zichzelf voort,” zegt onderzoeker James Glattfelder.

Dat past uiteraard bij recente ervaringen, de financiële crisis van 2008 begon als een probleem van overmatig verplichtingen (schulden) bij een handvol bedrijven. Maar deze financiële bedrijven hadden  banden met de rest van de industrie, en hun insolventie dreigde het hele financiële systeem mee te nemen. [Red: nou, “dreigde”… dat is toch wel reeds een feit, zou ik zo zeggen.]

Voorgesteld wordt dat het globale kapitalisme een nuttig instrument is om de markten stabieler te maken, door simpelweg over te geven aan controle van de technocraten. ’s Werelds transnationale ondernemingen (TNO’s / Engels: TNCs) sturen de stroom van alle economieën door middel van beïnvloeding en manipulatie, die daarmee een structuur van economische macht hebben gecreëerd. De meeste bedrijven worden geleid door aandeelhouders die de bedrijven gebruiken om een ongelooflijke macht te hanteren over de (verschuiving van) het economische bewustzijn. Het gedrag van het wereldwijde economische systeem weerspiegelt de richting gekozen door degenen die deze super entiteiten financieren.

Aangenomen door velen is dat een complexe architectuur bestond van wereldwijde economische macht, die zorgde voor eb en vloed in de financiële markten, en zelfs zorgde voor het in (laten) storten van economieën. Dat is nu een wetenschappelijk feit – zoals blijkt uit dit onderzoek.

Terwijl de bank-kartels de eurozone diep in de staatsschulden drukken, is er een verzwakking in de vele bedrijven over de hele wereld te zien. Wells Fargo en JPMorgan Chase hebben winst gemaakt terwijl de aandelen en obligaties worden geloosd in diverse andere markten.

Deze soevereine landroof door de centrale banken kartels in heel Europa wordt weerspiegeld in een recent Goldman Sachs rapport: “Hoe meer de Spaanse overheid de binnenlandse politieke belangen verwent … de meer expliciete voorwaarden zullen worden geëist” Met andere woorden: de technocraten die werken voor de zionisten verwerven zo elk land in de eurozone, één voor één.

De Europese Centrale Bankiers zijn overeengekomen om elke natie in de Euro-zone uit de schulden te kopen [Red: zoals bescherming aangeboden door de maffia] als ze akkoord ging om het land aan ze te overhandigen onder het mom van “nieuwe regels en voorwaarden bij het aanvragen van hulp.”

Terwijl Amerika stroomafwaarts drijft in de richting van de economische implosie, heeft de Federal Reserve onder leiding van Ben Bernanke gekozen voor een andere aanpak. Zij presenteerden QE3 als een pomp en dump regeling om het faillissement van de Amerikaanse dollar te voorkomen. Door het drukken van nieuw geld, dat door niets wordt ondersteund, wordt de US Dollar overeind gehouden, en koopt het daarmee hypotheek gedekte effecten (mortgage-backed securities) van dezelfde banken die het schandaal hebben gemaakt. Daarmee koopt het dus gronden aan in een enorme landroof, op een schaal nooit eerder gezien in de VS. Tijdens de crisis eigenen de banken zich veel toe, onder het mom van hulp, tijdelijke leningen en bail-outs. De eigendommen van de banken groeien en groeien tegelijkertijd, ten koste van…

Tegelijkertijd kopen de BRIC-landen landen (Brazilië, Rusland, India en China) goud op om hun fiat valuta’s met waarde te ondersteunen, om te voorkomen gevangen te worden genomen in het alles vernietigende spel van de technocraten, die marcheren richting de Eén Wereld Munt. De BRIC-landen zijn dus de anti-these worden van de bancaire kartels van het zionistische regime.

De lijst

De onderzoekers zeggen dat het onderzoek niet ideologisch is gemotiveerd. In plaats daarvan, zeggen ze, is het de eerste poging in kaart te brengen de machtsstructuur van de wereldeconomie, een inspanning die kan helpen om toekomstige financiële crises te voorkomen. Wat ze vonden, zeggen ze, was een economie zo diep met elkaar verbonden dat de structuur alarmerend gevoelig is voor schokken. De top 50 lijst met meest invloedrijke bedrijven in dit netwerk, u kent er waarschijnlijk al velen van naam en faam:

Welke natuurlijk opvallen, ING en Aegon – er was immers een reden dat ze niet failliet mochten gaan, en daarom is er dan ook veel van uw geld besteed om ze overeind te houden! Daarnaast uiteraard veel van the usual suspects als Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Credit Suisse, Deutsche Bank, etc. Een aantal zijn sinds dit onderzoek failliet gegaan (zoals Lehman) en/of gefuseerd tot nieuwe entiteiten, waardoor een aantal usual suspects er ogenschijnlijk niet bij staan.

Lang Leve de Super-Entiteiten, en
Lang Leve banken die te groot zijn om failliet te gaan! (En dat is geen toeval uiteraard)

Update: Forbes heeft op zijn website een interessante lijst met grootste bedrijven in de wereld, leuk om eens in te grasduinen.

Er zijn uiteraard veel artikelen over het onderzoek, o.a

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

1 reactie op “Het netwerk van globale controle door multinationals

  1. Pingback: Weer een mooie week! | Lang Leve Europa!