Europa en haar oorsprong in een Griekse verkrachtingsmythe

Beste Partij,

Het is u ongetwijfeld bekend waar de naam Europa vandaan komt. Juist, Griekse mythologie. Voor mij tot recentelijk onbekend, maar de ECB besluit ineens Griekse mythologie op de Eurobiljetten te drukken. We spreken al jaren over de criminaliteit bij de Griekse overheid, maar nu – terwijl Griekenland failliet is en het Europa meetrekt, gaan we Griekse mythologie op euro biljetten drukken. Bizar weer.

Europa blijkt niet zomaar een willekeurige mythe, hij is wel heel goed gekozen, er zijn weer veel gelijkenissen met de werkelijkheid.

De mythe is te lezen op Wikipedia: Kort samengevat: een knappe prinses met de naam Europa wordt ontvoerd door Zeus, die zich voordoet als vriendelijke stier, en door de zee meegenomen naar zijn geboorteland. Europa (de prinses) wordt daarna verkracht en met kind achter gelaten terwijl Zeus terug gaat naar zijn vrouw en familie. Ja, als mythologie gaat… weer een knap stukje werk.

Fantastisch gekozen ook voor onze situatie. Het mooie (lees: diep trieste) is de haast 1-op-1 analogie naar Europa zoals u en ik die kent. Hier zijn de prachtige Europese landen, Europa, tegen de wil en dank van het volk (we stemden immers tegen, slechts 6% van de gemeenten voor) onder valse voorwendselen (“goed voor u, meer banen, betere economie!”) zijn ontvoerd door de elite technocratie onder leiding van Van Rompuy, Barroso en uiteraard Draghi (die zichzelf daadwerkelijk allen als God wanen). Zeker Dhr Draghi is een bijzonder sujet, ongekozen (ECB is ook geen overheid, maar een particuliere/private instelling met winstbejag) maar waant zich als een politiek God in Europa. Wat heeft deze man een macht. Onverkozen, anti-democratisch, onder valse voorwendselen landen “verkrachtend” (ik citeer uiteraard nu slechts uit de mythe).

Goed, waar zijn we in de mythe, oh ja, we waren ontvoerd door deze ongekozen elite. Ontvoert dus over zee (er zijn geen opties dan zitten en afwachten) terwijl de stier met ons op zijn rug zwemt, naar zijn geboorteland . Een land, duidelijk, zonder inspraak van het volk in ieder geval, gelijkend wellicht aan communistisch dictatuur? Zie de achtergrond van Barroso voor meer details over het communisme, en uiteraard het feit dat we worden regeert door een technocratie.

En toen werden we verkracht. Dit uit zich uiteraard in tegen onze zin toe-eigenen van ons geld en onze macht, het wegnemen van zelfbestuur, het opdoeken van democratie (elke vorm van inspraak) en het doorvoeren van onhandige en onprettige regels. Denk bijvoorbeeld aan het ESM, en het feit dat volgens sommige politici al 80% van onze wetgeving van Europa komt, waar we dus geen inspraak in hebben. Denk aan de Euro bonds die komen, verdere antidemocratische integratie, denk banken unie, schulden unie, politieke unie, etc. Denk vooral ook aan wat IMF en ECB in Griekenland aan het doen zijn. De belangen van de bankiers zijn in ieder geval niet onze belangen. En de bankiers krijgen hun zin. Het valt aardig in de categorie verkrachten, zou ik zo zeggen. Hier breekt de analogie in ieder geval niet.

En ze laten ons achter met kind: het kind van schulden, ongrondwettelijke verdragen, ondemocratisch bestuur, grote problemen, chaos. Het verlaten stukje moet nog komen, maar we weten allen dat de huidige situatie niet houdbaar is. Hoe langer Dhr Rompuy  / Draghi / Barroso volhouden, hoe slechter het wordt. En vooralsnog doen ze hun best om kostte-wat-kost (dus het maakt niet uit wat het kost) Europa en vooral de Euro in stand te houden. Wanneer e.e.a. binnenkort echt ontploft (vlak na verkiezing van Obama wellicht?) verdwijnen deze heren in het niets, let maar op, en krijgen we nieuwe andere dictatoren, ongetwijfeld ook uit de stal van Goldman Sachs.

Ons achterlaten om terug te gaan naar hun vrouw, terug naar de eigen familie. Hun vrouw… wat kan ik daarvan maken in deze analogie. Ik zou kunnen zeggen dat de technocratische dictatoren dusdanig duivels bezig zijn dat ze worden terug geroepen door de duivel himself. Het zou toepasselijk zijn, maar zo’n uitspraak is wellicht te veel voor in een email. Gezien hun acties is hun eigen familie een van de bekende bloedlijnen, zoals de Rothschilds. Terug naar het thuisland van de bankiers.

En in de tussentijd staat de mythe van Europa maar mooi op “ons” geld. Als aandenken. Het lijkt een beetje als die piramide met alziend oog achterop op het dollar biljet, niet? Een blijvend aandenken aan de Elite niet het beste met je voor hebben. (Nog niet bekend dat een piramide op het Dollar biljet staat?) Onze piramide staat alleen voor valse voorwendselen, ontvoering, geen inspraak, verkrachting, verlaten met problemen. Het echte Europa, zo je wilt.

Lang Leve Europa!

Update: D66 stuurde een reactie op mijn email. Hij is weinig bijzonder.

Reacties zijn gesloten.