De schuldencrisis, de schuld van de Europese Centrale Bank?

De huidige schuldencrisis is mede mogelijk gemaakt door de Europese Centrale Bank en het Schuld-Geld systeem. Onderstaande artikel toont de primaire oorzaak van de schuldencrises, de rol van Centrale Banken en het door hen beheerde krediet systeem. Overgenomen van MichaelJournal.org, een artikel van Melvin Sickler.

Ons Grootste Probleem: Het schuld-geld systeem!

— door Melvin Sickler, vertaling Lang Leve Europa!

De corrupte Federal Reserve Corporation

Als u aan een willekeurige burger vraagt wat de Federal Reserve (red: of de Europese Centrale Bank) is, dan zal hij waarschijnlijk zeggen dat het een overheidsinstantie die al het geld creëert voor het beheren van de Verenigde Staten, of Europa. Dit is helaas een misvatting die meeste mensen hebben: dat de centrale banken overheidsinstellingen zijn, waarschijnlijk omdat het woord “Federale” (of “Europese” of “Nederlandse”) wordt gebruikt in zijn naam. En dit is precies wat de bankiers willen: onwetendheid onder de bevolking!

In de volgende paar alinea’s wordt uitgelegd waar de de Federal Reserve, de ECB en de DNB (De Nederlandse Bank) echt over gaat, en hoe het wordt gebruikt om landen te besturen. Een goede bron is het boek dat ik heb gebruikt, getiteld “Miljarden voor de bankiers – schulden voor de mensen” door Sheldon Emry.

Een private onderneming

Het eerste wat moet worden begrepen is dat de Federal Reserve Corporation, de ECB en DNB geen overheidsinstelling is, zoals de meeste mensen denken. Het is een private onderneming gecontroleerd door de bankiers, en daarom wordt het gebruikt voor het financieel gewin van de bankiers over het volk, in plaats van voor het welzijn van de mensen. Het is daarom dus ook geen democratische organisatie, er is geen inspraak.

Toen de Founding Fathers (de oprichters van het huidige Amerika) de Grondwet van de Verenigde Staten schreef in de jaren 1700, beschreven zij dit nadrukkelijk in artikel 1 van de grondwet:

Het Congres zal de macht hebben om geld te creëren en de waarde ervan te reguleren.

Het was de wens van de Founding Fathers, dat de kracht om het scheppen en het controleren van het geld in handen is van het Federale Congres, en niet in de handen van privé-bankiers die enorme hoeveelheden rente in rekening kunnen brengen, en die eigenlijk vervolgens de controle over het land hadden door het reguleren van het geld. Zij begrepen de kneepjes van de bankiers, want wat heeft Mayer Anselm Rothschild, de grote Europese bankier, een keer uitgesproken:

“Sta me toe het geld van een natie uit te geven en te controleren, en het maakt mij niet uit wie haar wetten maakt…”
— Mayer Anselm Rothschild

Het was de overtuiging van de Founding Fathers dat alle burgers moesten delen in de winst van haar creatie, niet alleen particuliere bankiers, en dus moest de nationale regering de enige schepper zijn van geld.

Dus wat is er gebeurd? Een aantal jaren na de grondwet werd ondertekend, werd het geld in het land zowel legaal en illegaal gehandeld, de bankiers bedachten allerlei trucs om te proberen de controle over het geld weg te nemen van het Congres.

De Federal Reserve Act

De genadeslag kwam in 1913, op kerstavond, toen het Congres de Federal Reserve Act aannam, en officieel de macht om het geld te creëren voor het beheren en controleren weg nam van het Congres, en het gaf aan private bankiers, die zichzelf de Federal Reserve Corporation noemden. Maar let op: ze zijn private bankiers.

De invoering van deze Federal Reserve Act heeft toestemming gegeven voor de oprichting van een Federal Reserve Corporation, met een Raad van Bestuur (de Federal Reserve Board) voor het organiseren en managen van dit bedrijf. En de Verenigde Staten werd daarbij verdeeld in 12 Federal Reserve Districten met elk een Federal Reserve Bank.

Deze nieuwe wet verwijderde het recht om geld te creëren en controleren van het Congres, en droeg deze functie volledig over aan de Federal Reserve Corporation. De Fed drukt sindsdien “Federal Reserve Notes”, die vandaag de dag nog steeds (red: verplicht worden) geaccepteerd als geld door de burgers en overheden van het land.

Maar we moeten begrijpen dat deze Federal Reserve Notes, gebruikt als munteenheid in het land, eigenlijk niet kan worden beschouwd als constitutioneel (wettelijk) geld. Waarom? Omdat het congres tegen de grondwet van de Verenigde Staten in ging toen het deze Federal Reserve Act accepteerde. Er wordt in de grondwet specifiek gesteld dat het Congres, en alleen het Congres, de macht zou hebben over de munt, het reguleren van het geld, en het regeren van het land.

Sommigen zullen misschien vragen: “Wat maakt het uit als het Congres of private bankiers het geld creëren? Het wordt immers op dezelfde manier algemeen aanvaard door de mensen als een ruilmiddel om zakelijke transacties mee uit te voeren.

Ja, de Federal Reserve Notes worden aanvaard als ruilmiddel door de mensen van de Verenigde Staten. Maar dit is schuld-geld, er wordt rente aangerekend op elke dollar die wordt gemaakt, maar die rente wordt niet gecreëerd! Laat me een voorbeeld geven om dit belangrijke punt te illustreren.

Om het geld te verkrijgen

Stel de regering behoeft, na het verzamelen van de belastingen, een miljard dollar ($ 1 miljard) meer om haar projecten te blijven financieren. Omdat het niet over het benodigde geld beschikt, en het Congres zijn bevoegdheid voor het maken heeft weggegeven, moet het nu naar de Federal Reserve. Maar de Federal Reserve geeft niet zomaar haar geld weg! De bankiers zijn bereid om 1 miljard in geld (of krediet) te leveren aan de regering maar alleen in ruil voor instemming van de regering om het terug te betalen – met rente! Het Congres machtigt dan het ministerie van Financiën tot het drukken van 1 miljard in staatsobligaties, (een obligatie is vergelijkbaar met een schuldbekentenis) die vervolgens worden afgeleverd bij de Federal Reserve Banken (de Centrale Banken).

De Federal Reserve betaalt dan de kosten van het “drukken” van de $ 1 miljard (ongeveer $ 1000), en maakt de uitwisseling. De regering gebruikt vervolgens dit geld om zijn verplichtingen te betalen.

Nu, wat zijn de resultaten van deze transactie? De $ 1 miljard in regeringsrekeningen wordt betaald, maar de regering heeft nu de mensen van het land in schulden gestoken aan de bankiers voor $ 1 miljard, waarover de mensen rente moeten betalen! En, natuurlijk, is de te betalen rente hierover niet aangemaakt tijdens de transactie!

En om het helemaal af te maken, bovenop deze $ 1 miljard die de Federal Reserve ontvangen heeft in staatsobligaties in deze transactie, is het wettelijk toegestaan om nog eens $ 15 miljard in nieuw krediet te creëren om te lenen aan staten, gemeenten, bedrijven en particulieren. Toegevoegd aan de oorspronkelijke $ 1 miljard, kunnen ze dus $ 16 miljard aan kredieten in leningen uitzetten waarover rente moet worden betaald. Hun enige kosten zijn de $ 1.000 voor het drukken van de oorspronkelijke miljard dollar die werd uitgeleend aan de regering. (red: Op die manier stroomt al het geld in het land middels de extra te betalen rente uiteindelijk naar de bankiers, en heeft iedereen in het land dus schuld aan die bankiers.) Is dat duivels? Reken maar!

Het “creëren” van geld

We moeten waarschijnlijk de term “creëren” verduidelijken. Wanneer we deze term gebruiken, verwijzen we naar het proces gebruikt om geld in circulatie te brengen. De bankiers creëren geld uit het niets, gewoon door het schrijven van nummers in hun grootboek boeken, om vervolgens met dit geld leningen te geven aan het volk, waardoor het volk weer cheques kunnen uitschrijven gebaseerd op de nummers geschreven in hun rekeningen, en vervolgens om rente-betaling te eisen over dit geld aan het volk. Geld is niets anders dan nummers, of het nu nummers zijn in een grootboek, op cheques, of op de bankbiljetten. Met behulp van dit proces worden de meeste banken wettelijk toegestaan om tot 50 keer te lenen van wat ze hebben op deposito (geld door het volk gestort op de bankrekening) middels de regels van het fractioneel reserve bankieren, het creëren van het geld uit het niets en er dan rente over rekenen. Je moet toegeven dat het nogal een bijzonder spelletje is!

En de Federal Reserve (red: in Europa de Europese Centrale Bank) drukt ook het papiergeld dat we gebruiken, de Federal Reserve Notes (de bankbiljetten), en brengt het in omloop door het drukken van nummers op stukjes papier van weinig waarde. Voor een paar cent wordt een $ 1 biljet gedrukt ofwel een biljet van $ 10.000 (tegen dezelfde kosten). Geld is erg goedkoop te maken, en wie het wettelijke recht in een land heeft om het geld te maken kan een enorme winst maken.

De nationale schuld

De Verenigde Staten hebben zich verschrikkelijk in de schulden gewerkt sinds de Federal Reserve Act werd aangenomen.

In 1910, vóór de passage van de Federal Reserve Act, was de federale schuld slechts $ 1 miljard, ofwel $ 12,40 per burger. Staats- en lokale schulden bestonden vrijwel niet.

In 1920, na slechts 6 jaar van Federal Reserve trucs/regulering, was de federale schuld gestegen tot $ 24 miljard, of $ 228 per persoon.

In 1960, bereikte de federale schuld 284 miljard dollar, of 1.575 dollar per inwoner, en staats- en lokale schulden waren gegroeid als paddenstoelen uit de grond.

In 1981 ging de federale schuld voorbij 1 biljoen dollar, en groeide het exponentieel, de bankier verdrievoudigd de rente. Staats- en lokale schulden waren groter dan de federale, en met zakelijke en persoonlijke schulden meegerekend was er in totaal meer dan $ 6 biljoen dollar schuld – 3 keer de waarde van alle terreinen en gebouwen in Amerika.

In oktober 2005 heeft de federale schuld de 8000 miljard dollar bereikt (26672 dollar voor elke Amerikaanse burger), in 2012 zelfs 16000 miljard. En het blijft wild groeien – het loopt totaal uit de hand. Voor het fiscale jaar 2004 waren de rentebetalingen op de Amerikaanse federale schuld 321 miljard dollar. Voor 2012 zo te zien 3887 miljard – 12.365 per Amerikaan. En dat is nog maar de top van de ijsberg: de totale schuld (staten, bedrijven, consumenten) is meer dan 41 biljoen dollar, in 2012 zelfs gegroeid naar 93 biljoen dollar!

Nationale Schuld Verenigde Staten (1938-2005)

Onze mensen zijn huurders en schuld-slaven geworden van de bankiers en hun agenten hebben het land onzer vaderen veroverd. Onze kinderen en de volgende generaties zullen de schuld betalen voor altijd en eeuwig!

We komen op een punt waar, uiteindelijk, de regering niets zal bezitten, de mensen niets zullen bezitten, en de bankiers alles bezitten! We worden geknecht door de financiële instellingen van de natie!

En om terug te denken naar de jaren 1700 waar Thomas Jefferson het Amerikaanse volk waarschuwde voor zulke gebeurtenissen. Hij zei:

“Als het Amerikaanse volk ooit particuliere banken toestaan om het uitgeven van geld te controleren – eerst met inflatie, dan met deflatie – zullen de banken en bedrijven die hier omheen opgroeien de mensen van hun eigendom ontdoen totdat hun kinderen dakloos wakker worden op het continent door hun vaderen veroverd!”
— Thomas Jefferson

Het is verovering door de meest gigantische fraude en zwendel in de geschiedenis van de mensheid. En dan te bedenken dat de sleutel tot hun macht en rijkdom gewoon is hun wettelijk recht om geld te creëren uit het niets en om het uit te lenen tegen rente. Als het ze niet was toegestaan om dat te doen, zouden ze nooit in het geheim de controle over de natie hebben verkregen.

De Depressie

Nu wordt voorspeld dat binnenkort een depressie zal plaatsvinden in de Verenigde Staten. (red: Check!) Je zou kunnen vragen: “Heeft dit iets te maken heeft met de werking van de Federal Reserve?” Reken maar!

Laten we teruggaan naar de jaren 1930, toen sommigen van u ervaarde wat zij noemden “The Great Depression”, de Grote Depressie. Gedurende die tijd had Amerika geschoolde en bereidwillige werknemers, goede landbouwgrond, een zeer efficiënt transportsysteem, industrieën, alles wat nodig was om een rijke natie te vormen – alles behalve een passend aanbod van geld voor het uitvoeren van handel en commercie.

Weinig mensen wisten dat de bankiers met opzet 8 miljard dollar had ingehouden uit de circulatie door de leningen aan de bevolking te weigeren, terwijl ze op hetzelfde moment betaling eiste op uitstaande leningen. Op deze manier werd geld snel uit de circulatie genomen en niet vervangen.

Door deze controle over het geld werd Amerika in de diepe problemen geworpen. Banen en werk stonden te wachten om te worden uitgevoerd, goederen waren beschikbaar om te worden gekocht, maar er was geen geld. Eten werd in de oceaan gegooid terwijl de mensen uitgehongerd waren. Vijfentwintig procent van de werknemers werden ontslagen. De hebzuchtige bankiers namen bezit van honderdduizenden boerderijen, huizen en bedrijfspanden.

Geloof het of niet, een deel van de economische deskundigen van die tijd gaven de schuld aan de maan voor de totstandbrenging van de economische problemen. Anderen gaven de schuld aan de politici. Weer anderen gaven de consument de schuld voor het niet verstandig besteden van hun geld. Maar de waarheid is: de Depressie werd met opzet veroorzaakt door de bankiers, door hun kunstmatige controle over het geld.

Naar het einde van de Depressie werd door de Amerikaanse regering grote sommen geld geleend van de bankiers voor militair materieel, en daarmee werd een nieuw aanbod van geld in omloop gebracht. Mensen werden weer ingehuurd om te werken, de industrie begon te bloeien, de boeren verkochten hun producten weer, en de economie bloeide.

Dezelfde bankiers die in de vroege jaren 30 geen leningen of geld hadden voor vredestijd huizen, voedsel en kleding, hadden plotseling onbeperkte miljarden om aan de regering te lenen voor oorlogsdoeleinden. De natie, die een paar jaar eerder nauwelijks zijn eigen mensen kon voeden, produceerde nu bommen om gratis weg te geven aan zijn bondgenoten. Verontrustend? Reken maar! En dan te bedenken dat het allemaal zo was omdat sommige privé-bankiers, die zichzelf de Federal Reserve noemen, het wettelijke recht hebben toegeëigend om geld te creëren en controleren om zo het land te leiden – precies zoals ze zo graag wilden!

President Woodrow Wilson had het volgende te zeggen over de Federal Reserve:

“Een grote industriële natie wordt gecontroleerd door haar kredietsysteem. Ons systeem van krediet is geconcentreerd en gecentraliseerd. De groei van de natie en al onze activiteiten zijn in handen van een paar mannen die onvermijdelijk, door verschillende redenen van hun eigen beperkingen, de oprechte economische vrijheid beangstigen, controleren en vernietigen. Wij zijn een van de slechtst geregeerde, een van de meest volledig gecontroleerde en gedomineerde regeringen van de beschaafde wereld geworden – niet langer een regering van vrijheid van meningsuiting, niet langer een regering overtuigd door de stem van de meerderheid, maar een regering gevormd door de mening en dwang van kleine groepen dominerende mannen.”
— President Woodrow Wilson

Vlak voor hij stierf zou Wilson hebben verklaard aan vrienden dat hij was “bedrogen” en “ik heb mijn land verraden.” Hij verwees naar de Federal Reserve Act aangenomen tijdens zijn voorzitterschap.

Ongelooflijke corruptie!

We weten dat bankiers, de verborgen bestuurders van landen, met opzet aanzetten tot oorlogen, beide kanten van dezelfde oorlog financieren, de mensen bang proberen te maken om miljarden dollars in de schulden te gaan voor de nationale defensie. Ze hebben zelfs communisme gefinancierd, om daarna buitenlandse hulp sturen om het communisme te stoppen dat ze zelf gefinancierd hebben!

De tienduizenden jongeren die zijn gedood, en de honderdduizenden die kreupel en moreel geschaad uit de oorlog komen, het betekent niets voor hen. In feite maakt het niet eens uit wie wint of verliest de oorlog, zolang alle betrokken landen maar in schulden raken bij deze bankiers.

Het was Henry Ford Sr die ooit zei: “De jongeren die de geld kwestie op kunnen lossen zullen meer doen voor de wereld dan alle beroepsmilitairen van de geschiedenis” Ik denk dat je nu kan begrijpen waarom!

De bankiers proberen met opzet de mensen te corrumperen zodat het gemakkelijker is om ze te beheersen, ze vegen alles wat eervol is weg zoals moraal, religie, familie, en liefde voor het land. Zij moedigen drugsgebruik, alcohol, pornografie en zelfs criminaliteit aan. Ze voorkomen doelbewust echte genezing van ziekten, ze wakkeren sociale en raciale onrust aan, en werken eraan het onderwijs af te breken.

Veel van onze politici zijn slechts geworden tot agenten van deze bankiers, terwijl onze twee politieke partijen hun personeelsleden zijn geworden. Het maakt niet uit wie je kiest in een hoge functie, Rockefeller (Red: hier de Rothschilds) en hun agenten zullen actief de regering aansturen van achter de schermen – hier kunt u zeker van zijn! Hoe anders kon iets dat zo duivels is als de Federal Reserve, iets dat zo destructief voor het nationaal belang van het volk is, zo lang mogen blijven?

We weten dat de bankiers alle nieuwsmedia en informatiecentra beheersen, zelfs de financiële journalisten en schrijvers, om te voorkomen dat mensen de simpele waarheid over hun geld-systeem leren. Ze verwijten de mensen het veroorzaken van de toename van de schuld en de inflatie van de prijzen, terwijl ze weten dat de werkelijke oorzaak is de schuld-geld-systeem zelf is.

De ultieme oplossing

Nu moet je het ondertussen beamen dat de enige echte oplossing voor onze financiële problemen is druk uit te oefenen op de regering om de Federal Reserve Act van 1913 in te trekken en om te eisen dat het Congres weer wordt toegestaan zelf het geld van de natie weer te maken en te controleren, met de uitgifte van rente- en schulden-vrije “United States Notes” (Red: Europa biljetten, of beter: Schatkist-euro’s) als wettig betaalmiddel. John F. Kennedy was juist begonnen dit te doen vlak voordat hij werd vermoord!

Met een hervorming van het geldsysteem, zou geen privé-bankier meer in staat zijn om de mensen te beroven. Overheidsbanken, onder de controle van de volksvertegenwoordiging, zouden al het geld en krediet uitgeven en controleren. Een lening van 60.000 dollar om een huis te bouwen zou slechts $ 60.000 zijn in terugbetaling (met een klein beetje service kosten), niet $ 255,931.00 zoals het nu is. Iedereen die materialen en arbeid levert aan het te bouwen huis zou betaald krijgen net zoals nu, maar de bankiers zouden niet $ 195,931.00 toe-eigenen in woekergelden.

Een schuld-vrije Amerika (red: of Europa) zou betekenen dat moeders niet verplicht moeten werken werken, maar thuis zouden kunnen blijven met hun kinderen. De jeugdcriminaliteit zou snel afnemen. De eliminatie van woekergelden en schulden zou het equivalent van een 50% stijging van de koopkracht betekenen voor elke werknemer. De bankiers zouden niet langer in staat zijn om miljarden dollars per jaar aan rente te stelen van de mensen. Amerika zou de afgunst van de wereld zijn, met rijkdom en macht de wildste dromen van haar burgers voorbij.

Nu actie ondernemen!

Het is nu noodzakelijk om actie te ondernemen! Je moet je plicht als burger uitvoeren. Liefde voor uw land en de zorg voor uw kinderen moet zorgen dat u zeer geïnteresseerd bent in dit probleem, het grootste probleem van Amerika. De toekomst van het land hangt af van een ieder van jullie.

Verspreidt flyers over het gedrag van de Federal Reserve (en de Centrale Banken) in uw omgeving, op auto’s op parkeerplaatsen of huis aan huis. Praat met de verschillende organisaties in uw gemeenschap om hen te waarschuwen over wat er gebeurt.

Schrijf editorials in lokale kranten. Boven alles, schrijf naar uw gekozen vertegenwoordigers in de regering, naar de partijen waarop u stemt, en krijg anderen ook aan het schrijven, vraag hen te werken om de Federal Reserve Act in te trekken.

Bevrijdt Amerika van het juk van High Finance, zodat het opnieuw “een natie, onder God, ondeelbaar, met vrijheid en gerechtigheid voor iedereen” kan worden.

(Opmerking: Ik zou persoonlijk graag willen bedanken al diegenen die onderzoek hebben gedaan om de bovenstaande presentatie mogelijk te maken).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

1 reactie op “De schuldencrisis, de schuld van de Europese Centrale Bank?

  1. Pingback: Geschiedenis niet kennen is herhalen. De Amerikaanse Centrale Bank (de Fed) | Lang Leve Europa!