Bilderberg – hoe in het nieuws?

Jaarlijks gaan de grote namen in de wereld naar de geheime Bilderberg bijeenkomst. Hoe wordt dat gerapporteerd in Nederland?

Bilderberg. Een korte introductie. Wat is Bilderberg?

De Bilderberg groep is een organisatie van politieke leiders en internationale financiers die in het geheim elk voorjaar vergadert over het te maken mondiaal beleid. Er zijn ongeveer 110 vaste bezoekers-Rockefellers, Rothschilds, bankiers, hoofden van internationale bedrijven en hoge ambtenaren uit Europa en Noord-Amerika.

Ze ontmoeten elkaar op een geheime locatie elk voorjaar, normaal gesproken eind mei of begin juni. Hun exclusieve resort zal worden afgesloten op het middaguur op de woensdag voor Bilderberg begint vergadering van donderdag tot en met zondag. Het resort zal worden ontdaan van alle niet-Bilderberg mensen. Gewapende bewakers zullen het gehele resort afdichten om te voorkomen dat iemand nadert.

Hoge ambtenaren van The Washington Post, The New York Times en Los Angeles Times en van alle drie de grote netwerken hebben Bilderberg vele malen bijgewoond, op de belofte van geheimhouding, niets te melden en geen gebruik maken van het woord “Bilderberg”.

Bovenstaande is overgenomen van AmericanFreePress

Ooit opgericht door onze eigen koninklijke hoogheid Prins Bernhard in 1954, heeft hij de Bilderberggroep voorgezeten tot 1976. Onze Koningin is dan ook een trouw bezoeker van deze bijeenkomsten. Als initiatiefnemer kom je naast Bernhard ook nog tegen Unilever-topman Paul Rijkens. Juist, “onze” grootste fabrikant van voedingsmiddelen en middelen voor persoonlijke verzorging.

Genodigden

De who-is-who van de multinationals en overheden worden uitgenodigd. De top van de olie-industrie, media, het politieke systeem, het financiële systeem, farmaceutische bedrijven, en overigen toppers uit het bedrijfsleven. Namens Europa zijn diverse commissarissen uitgenodigd. Daarnaast Mario Draghi, Mario Monti, Joaquin Alumnia de Vice-President van de Europese Commissie, Herman van Rompuy voorzitter Europese Raad,  Jean-Claude Trichet van de ECB, etc, etc.

Namens Nederland gaan onder andere Mark Rutte, Alexander Pechtold, Neelie Kroes (VVD), Victor Halberstadt (Prof Economie, Universiteit Leiden), Paul Polman (Unilever), Minister Uri Rosenthal, Jan Hommen (ING), Balkenende, nog vele namen, en uiteraard onze eigen lieve Koningin, Beatrix.

En vergis u niet, ze bezoeken Bilderberg op uw en mijn kosten. Barroso: “the travel expenses incurred were paid by the commission, as for any mission”. Mevrouw Neelie Kroes (VVD) maakte in totaal 4167 euro aan onkosten. Vlaamse Europarlementariër Philip Claeys:  “Het gaat om veel geld, De eurocommissarissen zeggen dat ze op eigen gelegenheid zijn gegaan en persoonlijk werden uitgenodigd, maar als het gaat om het betalen van de onkosten zijn ze opeens geweest als lid van de Europese Commissie. Dat klopt niet.”

Dank aan Zaplog en PublicServiceEurope.

Hoe in het nieuws?

Met al die bekende namen, al die invloed en macht, wanneer die in een geheim gehouden bijeenkomst bij elkaar komen, alle 120 personen, onder zware beveiliging… Gehoorde uitspraken “Mensen zijn maar nutteloze eters‘ en “De demonstranten zijn kakkerlakken, op een vliegtuig zetten en neer laten storten.” Dat moet toch in het nieuws komen, zou je zo zeggen.

Nu.nl: Zo te zien wel 4 relevante berichten. Vier, in al die jaren. Dat is toch niet veel. Maar wel met mooie namen “Bernhard, kleurrijk en onstuimig” uit 2004, Pechtold die (n)iets zegt in: “Politiek moet inspelen op nieuwe feiten” uit 2012, en zowaar twee over een uitspraak van Castro: ‘Bilderberg leidt mensheid in nucleaire holocaust’ (2010) en gerelateerd ‘Osama bin Laden is CIA-agent’. Tja, soms zegt Castro best zinnige dingen.

Op naar de Telegraaf.nl website: Wel 2 hele berichten zo te zien. Beide uit 2009. ‘Bilderberg is criminele bende’ met als mooie citaat een aartsbisschop die de conferentie benoemt als een „criminele bende van het wereldzionisme die zich inspant om op de wereld een wrede dictatuur te vestigen onder aanvoering van Lucifer (de duivel)”. Een wrede dictatuur met als participant: Beatrix naar Bilderberg Conferentie. Tja.

Volkskrant.nl dan, 4 berichten zelfs, allen uit 2012. Dat is: ‘Wat boeit ’t wat Henk en Ingrid vinden? Wij doen het voor Jorge en Fatima’, Gerommel in het Belgische koningshuis: prins Filip ‘niet capabel’, Bilderberg … en als laatste: Beatrix, Rutte en Pechtold op ‘geheimzinnige’ Bilderbergconferentie.

Trouw.nl, slechts 1 stuks, reeds bekend materiaal: Gerommel in het Belgische koningshuis: prins Filip ‘niet capabel’. Tja, één is geen, zeggen ze wel eens. Hetzelfde bericht overigens bij AD.nl.

Nos.nl: 3 relevante resultaten, Pechtold en Rutte bij Bilderberg (2012) en Toenemende aandacht voor zwijgzame Bilderberggroep, en een werkelijk prachtig stukje komedie waarin (in afwezigheid van Premier Rutte) onze Vice Premier Verhagen (CDA), zelf oud-bezoeker, zijn best doet niets te zeggen. Verhagen over Bilderberg: ik ga niet over het uitnodigingsbeleid. Goed draaiwerk daar, als een dansende beer. Ik heb hierover trouwens per email een klacht over ingediend bij CDA, het is immers CDA-(on)waardig. Niets op vernomen anders dan een standaard antwoord uiteraard.

RTL Nieuws: 0 resultaten. Je verwacht het soms ook niet hè. Je zal er maar van afhankelijk zijn voor je nieuwsvoorziening. SBS: 0 resultaten, maar: Hart van Nederland dan: 1 resultaat, namelijk Wat deed Pechtold op de Bilderbergconferentie. Iets wat ik mij ook afvraag.

Als laatste NRC.nl: Een leuk resultaat: Bilderberg blijft van Goldman. (2009) Juist, het gaat hier om het Hotel Bilderberg (in Nederland), het hotel van de eerste bijeenkomst, welke in handen is van Goldman Sachs. Poëzie. Een ander hele leuk resultaat: De Club van Rome: Grenzen aan de groei, 1972. (1999) Jawel, ze noemen de Club van Rome gewoon! Ook van eergister: Grote teleurstelling bij kleine partijen – ‘te weinig aandacht’ met citaat van SOPN lijststrekker Oldenkamp: “De Europatrein van de Bilderberg-partijen kan doordenderen.” Inderdaad, inderdaad. Maar ook Gezelliger dan thuis  (2006) en Een vorstin om van te houden (2004) en Weer gerommel rond de prins (2002).

Als laatste nog even de (afwezigheid van) reacties op kamervragen. Van de PvdD uit 2012 en SP uit 2011 en SP uit 2008.

Bilderberg in het Nederlandse nieuws… Een stuk of 6 a 7 relevante berichten, en een paar berichtjes waar Bilderberg terloops in wordt genoemd. Knap werk! Gelukkig is 2012 beter verslagen dan alle daarvoor. Dat is alweer wat. Uiteraard kunnen de papieren publicaties meer rapportages bevatten, dat heb ik niet opgezocht. (Wishfull thinking uiteraard.)

Lang Leve de Persvrijheid!
en vooral:
Lang Leve Europa!

Als toegift:

Harry van Bommel (SP) wil nog wel eens het onderwerp ter sprake brengen.

Micha Kat moet natuurlijk worden benoemd, hier in (Engels) gesprek met Van Bommel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

1 reactie op “Bilderberg – hoe in het nieuws?

  1. Pingback: Europa, Griekse Mythologie en de reactie van D66 | Lang Leve Europa!